"Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в Народното събрание (НС) да се държат по подобен  начин с който и да било депутат" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента. 

Думите му са по повод бесния скандал с депутата от ПП-ДБ Бойко Рашков.

"Дори и тук трябва да има правила и уважение. Да, не трябва да се бяга от въпросите на журналистите, но не може и да се преследват депутати по коридорите и асансьорите и да се бият с чадъри."

"Всеки депутат има право да постъпва, както намери за добре", заяви председателят на ГЕРБ на въпрос как ще коментира бягството на Бойко Рашков от комисията за митниците.

"Нека се държим сериозно. Не мога да повярвам, че ПП-ДБ са казали такова нещо, просто ще отговоря – преди три години ГЕРБ вкара България в най-бялата организация ЕС и еврозона.

Оставихме готов и договорен план за възстановяване. Три години те бяха на власт – над 20 закона сме приели заедно по ПВУ, всичко, което Асен Василев даде – сме приели" - така той коментира последните изказвания на ПП-ДБ.

"Акад. Денков да си отговори защо три години бяха в кабинети и само България нямаше План за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Когато на Мицотакис и Пленкович им дадоха парите, програмата на г-жа Урсула беше да дадат и на България, но тогава се появи служебното правителство", каза Борисов по повод обвиненията на ПП-ДБ, че заради забавяне на закони от ГЕРБ страната ни не получава пари по Плана за възстановяване и устойчивост.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че твърденията на Денков са несериозни. "Не може да има сглобка с хора, които не си дават реална представа за това, което са сътворили. Да кажат какво направиха те", отсече той.

"Всичко се е разпаднало, парламентът свършва, те искат оставката на Желязков. Да се държим сериозно! Това са емоционални изблици на несигурност, слабост, неспособност", уверен е Борисов.

В сферата на отбраната и енергетиката ще дадем пълна подкрепа на служебното правителство на Димитър Главчев. Може да разчита на пълната ни подкрепа в тези сфери", заяви Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!