Румен Радев до такава степен разедини България, че се мразим така, както никога не е било. По време на възродителния процес може би. Това заяви бившият премиер Бойко Борисов в Каолиново. 

"В Родопите направихме много. Направихме много и тук. Колкото и да се опитват да ни свързват с ДПС за добро или лошо, искам да кажа, че с Карадайъ за 4 г., колкото и да не се обичаме, той идваше и за всяко населено място, където има кмет и на ГЕРБ, и на ДПС или БСП, сме отделяли по равни средства", уточни той.

"Ако забелязвате във всички села, независимо местната власт, улиците, водопроводът, канализацията, обредните домове поравно са направени. Правили сме и игрища, детски градини, училища... Сигурен съм, че сте го виждали", каза Борисов.

"Като кажат "модела Борисов", те ме ласкаят. За да има в една държава модел, значи нещо си направил. Всичко което се случваше на Балканите, минаваше през София. Неслучайно Ердоган на конгреса на ДПС каза "моя приятел Бойко". Защо? Защото като съседни държави сме си помагали", уточни той.

Борисов изтъкна, че и президентът на Сърбия казва: "Каквото каже Бойко, това ще направим". 

"Ами гърците? Интерконекторът с Гърция, диверсификацията на газ... Строим газопровод. Строим и с Гърция, и с Турция, Сърбия и Македония. Това ли е лошото на "модела Борисов"? Така е и със Северна Македония и Косово", добави лидерът на ГЕРБ и изтъкна, че се е стигнало и до нулева миграция. 

"Била ГЕРБ в изолация... Коя партия подкрепи правителство на Слави - нито една! Коя подкрепи правителство на БСП - нито една! Коя партия каза, че иска да е с ДПС - нито една! Значи Радев така разедини България, че се мразим така, както никога не е било. По време на Възродителния процес може би", каза Борисов. 

"Какво направихме с доходите? Вече по Евростат България не е на последно място по доходи. Всички еврофондове работят. С 2 млрд. повече договорих за новия програмен период", добави той.

Борисов коментира и поведението на Тошко Йорданов.

"Едно време се страхувах от уважение да спомена името на Първанов, Царя, Доган и тези политици, доказали се в политиката. Излизат и почват да дават оценка. Казва, че ГЕРБ е мафиотска структура. Това каза днес Тошко Йорданов. И забрави как преди месец, обграден от полиция, се движеше в София. Ако не бяха полицаите, щеше да види какво е народната любов", добави той.

"Ще мине време, а може и години, но днешния ден ще си го спомняме, когато трябва да пазим Слави Трифонов или Тошко Йорданов. Главен прокурор без охрана. Аз не се страхувам, мене ме пази народът. Защо е най-важното в държавата да свалят охраната на Борисов.

Ние в нашия регион имаме убити премиери. На кой мафиот искате да угодите и да ме направите лесна мишена? Защото видяхте, че ГЕРБ е непобедим. Всички социолози дават ГЕРБ първа политическа сила. Ето това ги вбесява, затова се занимават два дни с НСО", каза Борисов.

"Нека видим модела Радев, модела Трифонов... който и да е модел. Сложете го, като е по-добър, работете. Те искат друг да им носи отговорността. Днес веднага събират мнозинство, като е срещу него. Защо не си направиха правителство, да им видим възможностите?", каза Борисов.

"Зимата ще е тежка, пролетта още повече. Този хаос, който в момента сеят, много трудно се възстановява. Не знам колегите от "Да, България", които уж трябва да са консервативна партия, как се съгласяват на безумните неща, които се правят в момента, само за да угодят на Радев", добави бившият премиер.

"Вдигат пенсиите с 15%, значи с толкова трябва да се вдигне и данъкът. Откъде ще ги съберете? Аз ще ви подкрепя. Само бъдете честни! Помните ли какво се случи след Орешарски - 6 млрд. 700 милиона... С тях три магистрали, "Хемус" щяхме да направим", заключи Борисов.