За нас Кирил Петков, Асен Василев или който и да е излъчен, са персона нон грата. В рамките на този парламент няма да водим разговори с когото и да било. Това каза на брифинг в Народното събрание Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Считаме, че е най-редно, незабавно да има предсрочни избори. Цялата отговорност за всичко, което се случи, е на Кирил Петков. Отново заявявам, че ние подкрепихме правителството по отношение на реципрочността на отстраняване на руски дипломати, но всичко, което се случи през последните 24 часа и информацията, която придоби Председателският съвет, говори само за едно - тотална несъстоятелност на Кирил Петков и правителството да управляват тази държава.

Преди седмица ние внесохме вот на недоверие и той беше успешен. Ако се сформира нещо, то нито ще е дълготрайни, нито би издържало вот на недоверие, а повод за вот ще има", допълни Десислава Атанасова.

"Вие се опитвате да вмените ангажимент на опозицията, ролята на опозицията не е да подкрепя. С този режим на ротация до края на мандата ние можем да имаме осем различни премиери. Това е несериозно. Конституцията не ни дава отговор, когато на най-висшите постове в държавата, се окажат функционално негодни хора. Ние сме в тази ситуация. Държавата все още се управлява от абсолютно неадекватен човек. Този парламент е изчерпан. Очевидно е негоден да формира каквото и да било работещо правителство“, допълни още Дончев.

"Преди седмица ние внесохме вот на недоверие и той беше успешен. Ако се сформира нещо, то нито ще е дълготрайни, нито би издържало вот на недоверие, а повод за вот ще има", заяви Десислава Атанасова.

"Когато любовта е изчезнала, никаква подмяна на партньорите не може да свърши работа", каза Томислав Дончев.