По скалата от 1 до 10 ни е важно да спечелим тези избори с 11. Това заяви в студиото на "Здравей, България" лидерът на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.
"Предизвикахме изборите, за да успокоим държавата. Тогава се усещаше напрежение в страната. Съжалявам това момче младо Крум Зарков, което говореше за убитите по време на лагерите. Вие имате ли мъртъв дядо. Ще ти е приятно ли, Викторе, да се шегувам със смъртта на роднините ти? Дядо ми, дори в смъртния му акт, който успях да намеря, пише, когато са ги трепали, че умрял от червен вятър. Това е все едно сега да му отрежа ушите и да кажа, че е умрял от заушка. Изкарали са го от вкъщи, да го бият с тояги, а пише червен вятър, а те вчера ми се хилят двамата", каза Борисов.

Радев правилно каза, трябва да се отнасяме с почит към смъртта на всеки загинал след някой режим. С уважение трябва да се отнесем и към тези жертви, които са ги яли прасетата в Белене. Защо трябва да се шегуват с това? Какво ще донесе това, обединение или разединение?", запита лидерът на ГЕРБ.

"Радев вчера реагира добре на изказването на Ердоган. Не знам защо да си кривя душата. Радев вчера категорично с няколко думи каза точно това, което трябваше", призна Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ