Нямам претенциите, че всичко, което правим е незаменимо. Затова, честитейки победата, искам да помоля новите, получили моралното право да управляват. Като гледах усмивките между Плевнелиев и Радев онзи ден, ми стана по-спокойно. Това заяви премиерът Бойко Борисов от трибуната на парламента.
"За хората ние вече имаме нов президент. Редно е, за да не вкарвате държавата в едно служебно правителство, после във второ. Направете още сега консултации с Плевнелиев. Нека господин Радев и госпожа Йотова да си поемат новите функции. Направете служебно правителство, успокойте държавата и управлявайте. Ние каквото има необходимост, включително и до времето, в което парламентът трябва да работи, максимално ще бъдем конструктивни", каза Борисов.

"Моят съвет към всички партии е да чуят какво казаха хората за референдума. 2,5 милиона са се произнесли. Повече отколкото за господин Радев и г-жа Цачева. Редно е да се съобразите с нея. Сега обяснете на хората какви са рисковете и какво трябва да се направи”, заяви Борисов.

След това премиерът благодари на всички, че въпреки различията и противоречията, парламентът е работил. Борисов увери избирателите, че ГЕРБ има готовност отново да работи за тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!