"Първо, да благодаря на моя бивш колега, като премиер и за това, че максимално добре ме разбира какво означава да изкараш 30-40 часа в преговори без сън. Тази голяма чаша кафе беше от голяма помощ", това каза министър-председателят Бойко Борисов от Брюксел след важната среща със вицепрезидентът на Европейската комисия Валдис Домбровскис.

БЛИЦ припомня, че вчера лично Домбровскис разкри какво ще се случи с лева и спестяванията ни при влизане в ерозоната.

Безсънната нощ в Брюксел, за която Борисов предупреди, приключи без успех

"Ние сме втори като малък външен дълг в ЕС. Трайният растеж на БВП се оценява високо. Що се касае за това, което преди няколко дни казах, че по-полека трябва да вървим към еврозоната, бе след негативните примери, които бяха дадени", допълни премиерът. 

"Дискутирахме, че българският парламент е гарант. До април месец българските банки трябва да наблюдават внимателно капиталовата състоятелност. Ще вървим към този курс, само при абсолютен консенсус в страната", обясни Борисов. 
 

БЛИЦ припомня, че вчера премиерът отново коментира случващото се с лева и еврото, както и влизането на България я еврозоната.

"Когато вицепрезидентът на ЕК, бивш премиер, комисар, излиза и ясно и точно казва, че България ще влиза в чакалнята само по фиксирания курс. Няма държава, приела еврото, да е станала по-бедна и по-слаба", заключи Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!