„Оказа се, че са фалшиви. Оказа се, че такива банкноти няма и олекнаха, а тук е нямам по-друго“ – това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на Народното събрание (НС) по повод изтеклите преди години негови снимки от спалнята му и скандалните фотоси на Живко Коцев и Бойко Рашков, които от дни обикалят публичното пространство.

„Народното събрание (НС) трябва да прояви характер и да се слушаме в доклана на Международния валутен фонд (МВФ) и да спрем с тези безумни харчения на пари.

Трябва да свалим дефицита до 1%. Това, което са препоръките!

Вместо това се оказа, че няколко милиарда са похарчени в последните дни.. и са ни подвели, че имаме 9 милиарда, а те са 6“, заяви той.

Държавата има под 2 милиарда, с които разполага. Това ни е наследството“, отсече той и добави: „Проблемите са изключително големи. Това не е нищо предизборно – казвам го с тревога.

Но поздравявам новия финансов министър, че остави шефа на НАП“.

Ние винаги сме държали да има мазнинка, да има запас. Има няколко много важни законопроекта в следващите дни и тук ще излезе, че пари от Плана за възстановяване са харчени за пенсии, за да се изкарат колегите, че са много добри“, обясни Борисов.

„Отново се връщам на своето предложение Мария Габриел и Асен Василев да остане в този кабинет, за да може да си изсърбат това, което са надробили. Или да си го поправят“, допълни той.

„Няколко милиарда заминаха за няколко дни, но в някои медии го няма, не се коментира. Присъдружните им медии им правят лоша услуга на колегите, защото, когато свикнеш да живееш безнаказано, стигаш до това, че имаме един голям проблем. А на нас ни викаха, че хвърляме пари от джипките“, възмути се Борисов.

„Аз се доверявах на това, което той на срещите и идваше и излагаше. Едва след това разбрахме с колегата Сабрутев, че всъщност милиард и 200 са извадени от регионалното министерство, че са върнати само 400.

Че и дори за общините ни е подвел. Разбрахме за източването на енергетиката и много други неща, но…“ – така Борисов отговори на въпрос още ли мисли, че Асен Василев в най-добрият финансов министър – както го нарече преди време.

„Има много хубави поговорки. Това е народна мъдрост - който нож вади, от нож умира! Който пачки вади, от пачки умира, вола рие - на гърба му пада, който гроб копае, в гроб пада“, коментира Борисов.

„Аз срещу колегите, с които девет месец направихме и добри неща, няма да кажа нищо“ – допълни той по адрес на ПП-ДБ. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук