На среща с млади икономисти от Центъра за дясна политика и журналисти премиерът Борисов обяви, че на предстоящите догодина парламентарни избори ГЕРБ ще е с обновена листа.

"Проветряване, повече нови лица, нови хора, които да мислят с главите си. Дето се вика, 10-15 години нямаше голямо значение дали са на отделните градове. Сега има вече много голямо значение, а и в тази нова политическа ситуация на популизъм буквално си трябват авторитети", коментира премиерът и лидер на партия ГЕРБ, цитиран от БНР.

Последиците от коронавируса най-отчетливо се виждат по данните на летище "София", каза още министър-председателят.

През април тази година спрямо април миналата, пътниците преминали през летището са намалели с 94 процента.

Борисов прогнозира, че бързо възстановяване на германската икономика ще е от полза и за българската.

По време на дискусията финансовият министър Владислав Горанов коментира, че част от съпротива срещу влизането на България в еврозоната е свързана с геополитиката: "Сега ти не може да разсъждаваш дали ще си купиш МиГ-29 или ще си купиш Ф-16. Те и двете машини летят. Натам ли си, нямаш избор вече, тоест процесът става необратим геополитически".

Министър Горанов отправи критики към висшето образозование у нас: "Затова нашите деца ходят да учат в чужбина, не защото на родителите им е много хубаво да дават по десетки хиляди паунда или евро и да се разделят с децата си. Просто излизаш осакатен, с четири години загубени" - каза финансовият министър и отново в рамките на дискусията защити единна ставка на ДДС:

"В момента, в който се руинира с такива стъпки косвеното облагане, ще се почеше някой премиер по главата, че няма какво да харчи. Данъчната система трябва да е максимално проста, максимално справедлива, с максимално широка база, без изключения, без отстъпки. Отиваш в разхода "ама някой бил беден". Субсидирай му училището, субсидирай му висшето образование, субсидирай му каквото трябва да се субсидира".