Сергей Станишев вече си изпусна до такава степен нервите, че започва да ни е срам, че имаме такъв премиер. Така кметът на София и лидер на ГЕРБ коментира вчерашната реплика на министър-председателя "здравейте циркаджии", с която той се обърна към представителите на опозицията.
Според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов опозиционните партии са направили най-етичната, коректна и най-европейската кампания, която да покаже несъгласие с правителството.
"Отидоха да му го връчат лично, поздравиха го като възпитани, нормални хора. Какъвто той, такива му и в партията. Не случайно и Ивелин Николов ни нарече "смешници", ще дойдат избори и ще си покаже кой какъв е", заяви Борисов по повод репликата на Станишев към връчилите му вчера документа за уволнение на правителството. Ние сме интелигентни хора и никога не бихме се обърнали към него с подобни обръщения. Иначе имам богат арсенал да му отговоря и много по-пиперливо, продължи Борисов.
За случващото се в ДАНС коментарът му беше: "Какъвто премиерът и правителството, такива и службите. И ако са освободили Драшков, аз не знам кой ще остане там".
На призива на премиера от ГЕРБ да кажат имат ли официални спонсори големи строителни предприемачи, които работят на общински имоти, кметът отговори: "Когато имам да казвам нещо, го казвам или на европейските служби или на прокуратурата. Ако е имало такова нещо да го е казал вчера, онзи ден, а не сега да тича пред вятъра. Защото аз съм убеден, че когато се запознаете с това, което сме предоставили на прокуратурата, във всяка нормална държава ще последва незабавна оставка на правителството". /БНР