"Призовавам всички българи да се пазят и следват разпоредбите на здравните власти. Коронавирусът е тежко заболяване", това заяви премиерът Бойко Борисов от дома си, където е под карантина, тъй като преди дни тестът му за коронавирус излезе положителен.

БЛИЦ припомня, че късно във вторник вечерта и министър-председателят отправи силни думи към всички българи и медици, борещи се с COVID-19, като заяви, че коронавирусът се е завърнал и е силен.

"Всички министри и екипите им, аз и моят екип също, които сме под карантина, стриктно я спазваме. Законите са еднакви за всички, но явно с някои изключения - президентът Радев. Само на него здравните служби му дадоха няколко часа карантина.

Аз не наруших карантината си и промених всички планирани публични прояви. Хората не могат да бъдат делени спрямо поста, който заемат. Това е върховенството на закона", категоричен бе премиерът.

"Ние не правим предизборен бюджет. Това е следизборен бюджет, за да може да има хора, които да продължат да работят и да живеят в България. Само допреди месеци ни обвиняваха, че не даваме пари на хората.

Сега изработихме програми, намерихме средства през европейските програми, през компенсаторни механизми и по всички възможни начини, включително и с данъчни отстъпки. Във всички системи добавихме повече пари, за да може да преодолеем тази ужасяваща пандемия и ни обвиняват, че правим предизборен бюджет.

С какви очи тази партия, заради която платихме милиарди за АЕЦ „Белене“, фалита на КТБ, за компенсациите на ТЕЦ-овете, сега ни обвинява?

Демокрацията е много хубаво нещо. Коя партия ще изпълнява бюджета зависи от българския народ", каза още министър-председателят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!