Първото нещо, което прави премиерът Бойко Борисов всяка сутрин, е да си пусне CNN, за да види дали не се е случило нещо лошо в Северна Корея. Това заяви самият той при посещението си в Панаира в Пловдив, предава Трафикнюз бг.

"Гледам това, което се случва в Корея. Това да летят бомбардировачи, изтребители, да са замесени руски, китайски и американски сили... Или трябва да свърши, или ще доведе до такава развръзка, която, макар на пръв поглед да ни се вижда далече, ще е фатална и за Европа", заяви премиерът. Той посочи, че подобни международни сътресения се усещат най-силно на Стария континент.

"Изключително съм разтревожен", подчерта Борисов. "Когато от едната страна има съвместно учение на Русия и Китай, а от другата летят американски бомбардировачи - от такъв конфликт, според мен, победител няма да има", допълни Борисов.

Премиерът отрави своите поздравления за изборната победа на германския канцлер Ангела Меркел. Пожела й успех в това успешно да състави правителство. Въздържа се от подробен коментар за изборите в Германия, но посочи, че там "проблемите ги има като във всяка една държава".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!