Аз съм човек, който винаги се опитва да чуе другата страна и проблемите на другите. Турските колеги казват така Ние вече години наред ние вече над 3 млн бежанци издържаме и храниме. Това заяви в ефира на bTV премиерът Бойко Борисов.
"Това е проблем за нас, до този момент Европа е дала нищожни пари. Изнемогваме и имаме икономически и финансови проблеми. Вие какво ще направите в общата солидарност. В мое лице те виждат един от лидерите на европейския съвет. Аз не бих там да преговарям. Това е подписано решение. Сега няма да ви уча на спазване на закона, ние като европейски съюз сме подписали това споразумение". заяви премиерът.

"Най-важното е преди всичко за военните действия които водят. За Европа може да е далече, но за България е на един ден път. Ние сме пряко ангажирани в целия този процес. Не мога да разбера. Във вспака една държава това се счита за нормално лдерите да се виждат и да вземат информация. Сигурно и 100% са недоволните от Турция, но ако зададем въпроса искате ли война с Турция искате ли да се биете с тях .. ??

"И аз не съм съгласен с политиката на Турция но това е наша съседка. Имаме 8 км да завършим оградата, ще я приключим до седмица. Въпросът е, ако дойдат стотици хиляди на тази ограда, тя ще издържи ли, какво ще правим, ще стреляме ли по тези хора? Тогава ще дойдат всички тези неправителствени организавии, които защитават правата на човека и какво? Ще трябва да ги пуснем, ама тогава какво ще кажат българските граждани. Затова отивам говоря, преговарям", заяви премиера.

"Не ме прекъсвайте, зададохте ми въпрос! Чии интереси да обслужвам аз освен българските. Когато ме критикуваш ми кажи ти какво искаш? Не искам да коментирам идиоти, кой ме е привикал мен?", изнервено отвърна Бойко на въпрос от зрител, според който премиерът е бил привикан в Турция като васал.

"Вицепрезидентът на Щатите да не е васал на турците, този ваш зрител не е задал въпрос. Искам да питам тези, които отиват сега да се видят с Ердоган, те васали ли са му? Какво значи да ти изпратят официална покана да отидеш на откриването на мост?Това е нещо нормално", избухна Борисов и продължи: "Как може този човек да използва дума "привикали" го?! И аз искам Австрия, Германия и Франция да са ни съседи. Ние трябва да решаваме проблеми с нашите съседи", каза премиерът.

По-рано премиерът отново захапа водещия. При поредното прекъсване за видео с някои от предишните гости, Борисов заяви: "Ще спра да гледам телевизия, заради вас, след като само репортажи ми пускате."

ЧЕТЕТЕ В БЛИЦ ЕКСКЛУЗИВНОТО ЗАЯВЛЕНИЕ НА БОРИСОВ КОГА ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА ЗА ПРЕЗИДЕНТ