"Как си юнак? Ако затънем с колата, ще ме дръпнеш, нали?", този въпрос отправи премиерът Бойко Борисов, който направи изненадваща проверка на строителството на столичното Околовръстно.

"Неделя е, ама малко да поработим, а?", каза още министър-председателят към работниците.

"Хубаво е, че хората, като видят багерите, ни махат, а не ни псуват. Това ми е любимото - да гледам как няколкостотин километра поляни и ливади сме ги направили на магистрали и съоръжения. Видя ли багерите, вече съм спокоен - значи ще стане", допълни лидерът на ГЕРБ.

Той бе в компанията на зам.-министъра на регионалното развитие Николай Нанков и финансовия министър Владислав Горанов.

"Строителите, които загинаха вчера на магистрала "Хемус", Бог да ги прости, са били спазили всички норми за безопасност. Кофражът не издържа за съжаление", каза Нанков на Борисов.

От своя страна премиерът нареди с каквото е необходимо да се помогне на семействата на загиналите работници. "Каквото е необходимо - пари, погребения, всичко", отсече Борисов.

Премиерът, който шофира джипа си, каза следното на министър Горанов: "Влади, я, че са ти свободни ръцете се обади на Маринов и му кажи да прати две патрулки, за да регулират движението. Това е предложение, де. Хубаво би било да дойдат до около десет минути, че като излизат строителните камиони да регулират движението".

"Ако е било лесно да са го направили комунистите едно време, а не две лентички да срежат. Аз не мога да си представя, ако го бяхме оставили така и не бяхме направили околовръстното на София", каза премиерът.

"Това сме им обещали на софиянци - метрото, третия лъч и метрото - двете дъги", допълни Борисов.

"До тук са половин милиард, а съфинансирането му става един милиард", допълни той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!