Има неправомерно подслушване, което е правено по искане на ДАНС, Прокуратурата и ГДБОП с нагласата, че са над закона. Това каза директорът на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков в ефира на bTV.
Изслушването му в Народното събрание при представянето на дейността на Бюрото миналата седмица предизвика скандал. Според самия него обаче това е било много изненадващо.

Имаше изказвания, че едва ли не извършвам вредоносна дейност в залата, когато излагам труда на колегите си от Бюрото, дори имаше вметки от Данаил Кирилов, че изказвам лично мнение, посочи Рашков. „Докладът на Бюрото беше обсъждан веднъж в специализираната комисия, която наблюдава и контролира службите за сигурност в страната, както и СРС. Там докладът беше обсъждан по идентичен начин. Бяха изложени същите проблеми. Там обсъждането приключи в много добра атмосфера и нямаше нито един против, дори въздържал се, когато приеха този отчет. Не знам защо в пленарната зала се получи това, което в голяма степен, според мен, злепостави една политическа партия, предвид грубото поведение на някои от нейните парламентаристи. Искаха да ме прекъснат да не кажа това, което е. Изглежда имаше някакъв страх в тези хора, което не знам поради какви причини беше насадено от някой друг. Може би и затова бяха довели за артилерия главният прокурор, който да ги крепи“, каза гостът.

Има неправомерно подслушване на политици, журналисти и магистрати, посочи Рашков, като изтъкна, че „през 2016 г. петима са били обект на проследяване със СРС, от които четирима са магистрати. „И не мога да си обясня каква е тази упоритост да се твърди, че нямало“, каза той.