Бойко Рашков не е политизирал нито един момент от изказването си за СРС-тата, той говори с мнозинството от българския народ. Това каза Таско Ерменков от БСП в студиото на "Още от деня".

"
За това, за което днес ни алармира Бойко Рашков, не е, за да се противопоставя, а за да се подобрят нещата в областта на "подслушването", за да няма нерегламентирано подслушване. Той не е казвал масови подслушвания, той казва, че от всички подслушвания, 10 % са свързани с журналисти. Числото, което приложи за подслушване, беше 4000", заяви социалистът.

При темата корупция, която най-много вълнува обществото, почти няма изисквания за използване на СРС-та за разкриване на такива корупционни практики. Няма такива разработки по отношение на тероризма, това са два основни проблема, които засягат живота на всеки един, коментира ще Ерменков.

"Много смущаващо в изявлението на Бойко Рашков е, че бюрото в момента не е в състояние да даде достоверен отговор на въпрос на гражданин дали той е бил подлаган на СРС-та, или не е. Това означава, че тези, които трябва да информират бюрото дали са използвани специални разузнавателни средства, не го информират.

Основният проблем е да се види колко сигнала са разкрити за нерегламентирано подслушване и какво е направено и отговорът беше стотици. Бойко Рашков ако прави нещо в полза на опозицията, то това е грижата на независимия орган, който е призван да защитава правата на гражданите да не бъдат нарушавани и за въвеждане на нови правила, които биха могли тази защита да я увеличат. Когато той показва грешките на прокуратурата на ДАНС, на ДАТО, аз бих повярвал, че са искрени в отговорите си, ако бяха казали - да, имаме пропуск, те казаха, че са идеално чисти, шефът на звеното е този, който е грешният", изтъкна Ерменков.