"Надявам се, че все още има време колеги от ИТН и други парламентарни групи - да осмислят момента. Защото техните решения днес ще имат последствия не само за тях, но и за техните деца. Този срам не може и няма да бъде изтрит никога. За Слави Трифонов може би е късно". Това заяви депутатът от ПГ на „БСП за България” Явор Божанков в ефира на Нова телевизия в отговор на въпрос има ли надежда за разширена подкрепа за оцеляване на кабинета.

"Недоумявам как човек като него – след всички години на успех в личен и професионален план, че бъде запомнен с едно нещо, наречено предателство. Защото Трифонов беше натоварен с надеждите на десетки хиляди протестиращи. Това правителство е резултат от онези протести. Дойдохме с един ясен мандат – да свалим ГЕРБ и техния модел от власт”, допълни той.

По думите му в момента Слави Трифонов трасира законодателния път, по който мафията ще се завърне във властта. „Защото Трифонов беше натоварен с надеждите на десетки хиляди протестиращи. Това правителство е резултат от онези протести. Дойдохме с един ясен мандат – да свалим ГЕРБ и техния модел от власт”.

Божанков коментира и протеста в подкрепа на Никола Минчев пред парламента. „Хората се събраха съвсем спонтанно. Честно казано, бяхме малко отчаяни. До вчера, когато тази гражданска енергия се събуди. Когато хората дойдоха и ни подкрепиха. Надявам се да не го направят само веднъж, а всеки ден”.

И допълни: „Надявам се, че все още има време - Тошко и неговите народни представители, да осмислят  какво причиняват на държавата си и каква страна заемат и как ще бъдат запомнени от историята, ако не вземат правилното решение. А те все още имат време да го направят”.