"Естествено, че ще изляза. Каквото и да им бях казал, нямаше да се получи. Нямах възможност. Има хора, които протестират, но не знам за какво. Казват "Оставка" и някой трябва да си ходи от властта, а ние сме подали такава и скоро ще си ходим", това каза линчуваният от шестващите пред Народното събрание (НС) Тошко Йорданов

"Вероятно искат тази коалиция да продължи, управлението на Кирил Петков също. Аз смятам, че е вредно, имам поглед отвътре. Винаги има такива ситуации.

Едни може да кажат "Браво, трябваше да го набият", а други, че е просташко", допълни той пред журналисти в кулоарите на парламента. 

Според него, хората са били подведени, че има коалиция между ИТН, ДПС и ГЕРБ.

БЛИЦ припомня, че по-рано днес лидерът на "Има такъв народ" (ИТН) Слави Трифонов официално обяви има ли коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС.

"Ще ми образувате изречение, че гласуваме заедно, когато има кабинет и министри. Аз нямах нищо против, защото Петков и негови хора продължават да тормозят наши депутати. Днес, докато течеше дебата за Никола Минчев, Кирил Петков се счупи да пише SMS-и на един наш депутат. Няма да ви кажа, ще го попитам", каза той. 

Началото на края: Главата на Никола Минчев падна

"Не е морално премиерът, според мен, докато ние обсъждаме оставката на председателя на НС и засяга парламента, а не изпълнителната власт, да стои вътре и да праща SMS-и на наш депутат. Навиваше го да гласува така както гласува. Всеки един от тези хора ще се притесни, ако ги наскачате с камерите", разкри той.  

"За него е морално? Защо не го питате на кого е писал. Да си покаже телефона и готово.

Да ни обвинят в каквото искат... Ние излязохме от тази коалиция и това правителство. Как, казвайки, че Кирил и Асен са вредни, ще се върнем в това правителство.

Ние го направихме преди ГЕРБ да поискат вот на недоверие. Няма избързване, а процедури. В правото на парламента е", посочи депутатът от ИТН.

"Кирил Петков и Радостин Василев тормозят депутати.

Плашат ги. Включително в парламента, ходят като мутри.

Това е поведение, толкова различно от мъжко, че какво да ви кажа? Всеки има глава на раменете си и решава.

Христина я обикаляха Светлин и онзи по-пълничкия. Ако сме мафия, защо направиха коалиция с нас? Да им имам критериите жалки. Да кажеш на г-н Трифонов, че е мафия... някои от вас са израснали с него.

Целият му професионален живот и доходите му са от телевизията. Ще излязат въпроси за тия двамата и техните финансови кръгове, намерения", допълни Йорданов. 

"Всеки един нормален човек в тая страна знае какъв е епитетът за поведението на Кирил Петков", каза още той. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!