"Никога не съм изразявал съмнения по отношение на даренията, които е направил г-н Пеевски за болниците", заяви пред БЛИЦ соцдепутатът Явор Божанков.

Потърсихме мнението му по повод внушенията в различни медии, че той е изразил подозрение по повод даренията, които Делян Пеевски направи на множество държавни болници, включително и на Александровска болница в разгара на Ковид кризата. 

"Това, което казах в парламента бе свързано с твърденията на Костадин Ангелов. Той каза, че по времето, в което е бил министър на здравеопазването не е давал много пари на Александровска болница, на която е бил директор, т.е. тя не му е била приоритет.

В отговор аз казах, че самият той в национален ефир се е хвалил, че има много дарения за Александровска болница, както и че г-н Пеевски е дарил много пари на тази болница и очевидно тя не се е нуждаела от много средства.

Това е много по-различно от спекулациите, че съм се съмнявал в даренията на г-н Пеевски. Но аз нямам контрол върху ехото на моите думи, което е излязло в някакви медии"
, подчерта Божанков пред БЛИЦ.