БСП излезе с официална позиция по повод обявените намерения на служебния кабинет да ангажира България със закупуване на нови 8 самолета Ф-16.

"На фона на растящите цени на енергийните ресурси и нуждата от финансови средства за компенсиране на домакинствата и бизнеса, категорично не сме съгласни служебното правителство да задължава България с милиарди за нови 8 самолета Ф-16. Левите хора искаме повече средства за социална политика, каквато провеждахме ние в редовния кабинет досега", казват от партията.

Грандиозен скандал в МС: Министрите на БСП напуснаха заседанието БЛИЦ TV

"Без да отричаме необходимостта от модернизиране на българската армия, заявяваме, че служебният кабинет не може да поема нови ангажименти, нито да взима стратегически решения. Те трябва да бъдат оставени на следващото редовно правителство, което да направи внимателен преглед по отношение на реалните нужди, сроковете и условията, преди да бъде взето окончателно решение", смята левицата.

БСП напомня, че служебното правителство е призвано да подготви провеждането на предсрочните парламентарни избори и да решава най-неотложните въпроси пред страната. А според партията подготовката и сключването на военни сделки за милиарди не е сред тях.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук