Кандидатът за вицепрезидент на БСП ще стане ясен през септември. Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. От столетницата още не са коментирали официално никакви имена. Не се предвижда такива да се обсъждат и на предстоящото изпълнително бюро на БСП във вторник.
Тепърва от партията ще определят график за следващия кръг от преговори с коалиционните партньори, на които ще стане ясно кои са възможните варианти за вицепрезидент, пише "Труд". 

При вътрешнопартийното допитване сред структурите на БСП в списъка с номинирани за вице има поне 50-60 имена. Най-много гласове обаче събра евродепутатът Илияна Йотова. Затова и тя е най-вероятният претендент за втория човек в кандидатпрезидентската двойка на БСП и АБВ. Йотова се ползва с високо доверие сред левите симпатизанти и бе номинирана за поста на „Дондуков“ 2 от много местни структури на столетницата.

„Ще приема номинацията, стига да получа пълна подкрепа“, коментира пред „Труд“ евродепутатът Илияна Йотова.

Сред останалите номинирани за вице са Румен Гечев, Янаки Стоилов, Драгомир Стойнев, Петър Кънев, Петър Курумбашев и др.
От АБВ все още не са дали свое предложение за втори в кандидатпрезидентската двойка. Според тях обаче решаващият глас за вице трябва да дойде от ген. Румен Радев.