ПГ „БСП лява България“ поиска премиерът в оставка Бойко Борисов да бъде изслушан в парламента за случващото се в Харманли. За това призова народният представител от ПГ на „БСП лява България“ Атанас Мерджанов от трибуната на Народното събрание, предаде „Фокус“.
„От началото на това правителство, което вече е в оставка сме предупреждавали, че един от приоритетите в неговата работа трябва да бъде бежанската криза“, коментира Атанас Мерджанов.

„Обръщам се към вас г-н председателю, с настойчива молба да бъде поканен в пленарната зала министър-председателя Бойко Борисов. "Ако той е тръгнал за командировка за получаване на ордена в Будапеща, да бъде поканена вицепремиерът Румяна Бъчварова“, призова Мерджанов.

Той предложи, ако Бъчварова е заета в Народното събрание да бъдат изслушани председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова или главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов. Според БСП е необходимо българските граждани да бъдат информирани за действията на правителството. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!