Сериозен спор в сутрешния блок на Нова телевизия се развихри между Нона Йотова от БСП и колегата й от ГЕРБ Евгени Будинов. Темите бяха протестите и поведението на президента Румен Радев. 

"Има хора, които се опитват да яхнат протеста. И не се чува думата на тези, които подкрепят правителството. Но тяхната дума не се чува. Те са тихи", каза Евгени Будинов. Нова Йотова опонира, че младите хора са излезли на протест.

"Протестиращите не ви искат. Тъжното е, че сред тях се появяват едни политици и ги опорочават добрите хора", категоричен е Будинов. Йотова се съгласи. "Е, да Мая Манолова много грозно се появи. С тъпани, а тя крачи като Клеопатра в средата. Ренета Инджова и други изпълзяха", призна тя. 

"Президентът не слага маска. Вдига юмрук и ходи като Че Гевара. Аз съм играл Георги Димитров. Ние сме отворени да чуем протестиращите. Ние няма да преговаряме с Мая Манолова или с Бабикян", каза Будинов. "Лично аз и хората от нашата ПГ сме всеки ден на протестите", отвърна Йотова. 

По думите на Будинов полезният ход на ГЕРБ е, че има да довършат много неща и да продължат политиките, които изпълняват. "На финалната права сме", каза той. Похвали добрата дипломация на премиера Бойко Борисов, който успял да договори милиарди от Брюксел и част от тези пари щели да дойдат у нас още до края на годината и началото на следващата.

"Това, че влизаме в еврозоната не е случайно. Значи, че ни имат доверие и това се дължи на добрата външна политика на Борисов", аргументира се Будинов.

Той обвини Нона Йотова, че се опитва да прави внушения, като повтори изказването преди ден на евродепутата Елена Йончева, че записите с гласа на Борисов не са манипулирани. По думите му прокуратурата има място навсякъде, където има нарушения.

Президентът пък не обяснил  нищо и имал голяма вина за това, което ставало сега. Имало пандемия, случаите нараствали, а той нито един път не бил с маска сред протестиращите и като Че Гевара вдигал юмрук и размахвал ръка. "Какво стои зад това? – дали може да даде реална алтернатива или обслужва проруски и антиевропейски интереси", каза Будинов.