Протестиращи влязоха в челен спор с депутата от ГЕРБ Тома Биков на излизане от Народното събрание, след като приключи парламентарното заседание днес. Те се изправиха очи в очи с народния представител на изхода откъм бул. "Дондуков" в обедните часове, пише dir.bg.

Те го заляха с обичайните за протеста въпроси за исканата оставка, за снимките с премиера и къщата в Барселона. Въпреки че атмосферата се нажежи, Биков запази хладнокръвие отдели над 10 минути за разговор с недоволните. 

Биков отвърна, че министър-председателят не е сниман заедно с пачките и става дума за два отделни кадъра, а след това призова, че за да върви страната напред "заедно трябва да положим усилия".

Относно главния прокурор Иван Гешев, Биков каза: "Решете дали искате да е зависим или независим. Нали искате контрол - това означава да е зависим".

На въпрос какво е променило управлението на Бойко Борисов и как от критик се е превърнал в негова дясна ръка, Биков отговори: "Много неща, от 2013 г. имали сме възможност да си говорим много и да задам много въпроси, чашата на търпението преля с Реформаторския блок, видях много неща".

"Не знам защо смятате, че след 4 месеца ще е по-различно", каза Биков и обясни, че искали да приемат сега бюджета.

"Премиерът не се крие", беше категоричен той.

На въпроса защо управляващите не задават нито един въпрос на Гешев, депутатът от ГЕРБ каза, че и БСП не са задавали въпроси на главния прокурор.

Следваха още актуални въпроси за конституционната жалба, за разследванията за корупция и други, а Биков отговаряше често с "Дай, Боже", намеквайки, че скоро резултатите на тези въпроси ще има.

Накрая той си тръгна, а протестиращите го изпратиха с викове: "Оставка".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!