Подсъдимите Иво Прокопиев и Огнян Донев, както и дружката им Сашо Дончев – скандалният газов посредник, опитаха за пореден път да се изкарат „жертви“, но сами паднаха в капана на лъжите си, защото ясно подпечатаха задкулисното си партньорство.

Българите обаче не се заблуждават толкова лесно и ясно разпознават нечистоплътните опити на тримата за пореден път да злепоставят България и същевременно да замажат фабриката си за фалшиви новини, представяйки я за стожер на свободното слово.
Това са само малка част от множеството коментари и реакции под статия в „Дневник“, славословеща поредната хибридна провокация на задкулисието, в навечерието на европредседателството на България:
 
„Ние читателите на Дневник от известно време също сме подложени на тормоз - почти всеки ден трябва да гледаме красивата физиономия на Хр. Иванов и да се възхищаваме на шедьоврите на изказа му“.
 
„Кое му е свободното тука?Пиши малко ппвече срещу афтентичноте,о добственика тука,и ще ти покажат какво е цензура“.
 
„Ако вземаш грантове отвън, независим издател ли си?И съответно журналистите, свободни...“
 
„Събрали се трима олигарси двама от който монополисти в съответния сектор използващи медиите си за политически рекет и натиск да говорят за свобода на медиите.Това е толкова нагло колкото " независимия" Дневник където съвсем случайно не може да се срещне дори и бегла критика срещу Хр.Иванов .Разбира се това не е авто цензура това е "редакционна политика " изразяваща интересите на собственика“ .