Главният директор на новото общинско меганаправление „Икономика, екология, европейски проекти и здравеопазване” Александър Константинов от БСП започна днес работа в администрацията на Пловдив, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Константинов ще е на пряко подчинение на кмета Славчо Атанасов и поема ресора на уволнения преди време зам.–кмет по икономическите въпроси Георги Григоров от ГЕРБ, заедно с организацията на транспорта. Доскоро това бе задача на вицекмета по реда и сигурността. Повечето от ресорите, за които ще отговаря Александър Константинов, бяха в правомощията на тримата вицекметове от ГЕРБ, които вече не са в администрацията. Новият главен директор няма да подписва документи на администрацията до началото на следващия месец, тъй като в момента е в болнични и все още е на работа в частната фирма „Крепежни изделия”.
Александър Константинов на практика ще има правомощия на заместник-кмет, обясни кметът Славчо Атанасов. Самият Константинов увери, че няма да прави кадрови промени преди да се запознае подробно с работата на отделните дирекции. Новият главен директор на общинското икономическо направление очаква да работи в сферата на транспорта заедно с назначения преди ден заместник-кмет по реда и сигурността Руси Панчев.
Димана Тодорова /БЛИЦ