„Това са спекулации. Ако сте наблюдавали поведението на „Има такъв народ“ (ИТН) ще видите, че ние сме били ясни и последователни“, това заяви Станислав Балабанов от ИТН по повод появилата се преди дни информация, че партията на Слави Трифонов ще напусне коалицията „Петков“.

„За едни такива действия ще разберете първо от нас, а не ние да научаваме от вас“, допълни той.

„Темата за Република Северна Македония (РСМ) за нас е изключително – дебело подчертавам – червена линия от наша страна.

Българският национален интерес, поставен на масата по един такъв начин е недопустимо.

Ние призовахме хората, които си мислят, че могат да продадат България, да преосмислят поведението си. Естествено, ако се случи такова нещо ще има сътресения в коалицията“, категоричен бе Балабанов в ефира на Nova NEWS.

Според мен натискът продължава и заради това премиерът Кирил поиска от президента Румен Радев Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Защо го иска при положение, че такъв вече имаше?

Явно има нещо, което ще се опитат да ни наложат и заради това искат КСНС и да хвърлят този проблем върху президента.

За мен няма нужда от КСНС, защото всичко е пределно ясно“, допълни депутатът от ИТН.

„Няма европейски чиновник, който да си мисли, че ние с лека ръка ще сложим историята си на масата“, допълни той и заяви, че не виждат никакво развитие в поведението на политиците от РСМ.

Той поясни, че едно решение за вдигане на ветото на България за Скопие може и да не минава през Народното събрание (НС), а може да бъде взето еднолично и от Петков, но заяви: „Надявам се да не го направи“.

„За съжаление черни лебеди постоянно се появяват в публичното пространство“, каза още депутатът от ИТН.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!