"Ако имаше добронамереност за вършене на работа, нямаше да бъдем в тази ситуация, в която сме в момента".

Това коментира пред БНР д-р Александър Симидчиев, заместник-председател на Здравната комисия в Народното събрание и депутат от "Демократична България":

"Аз съм човек, който винаги е търсил съгласие, за да може да се върви напред. Политиката не е моя основна дейност.

Аз основно се занимавам със здравеопазване и знам колко критично важно е и времето, и ресурсът под формата на пари или кадри, които да се включат в даден проблем или процес, за да могат да го решат, тъй като няма нищо по-крехко на тази земя от човешкия живот и той трябва да бъде пазен и да бъде възстановяван максимално прецизно.

Винаги, когато подхождам към даден проблем, се стремя да го обмисля от гледна точка на това как може да се случи с всички останали, които имат интерес този проблем да бъде решен.

За съжаление, вече в трети парламент, в който участвам, виждам, че някои хора предпочитат да политиканстват или да се изказват политически, като под това изказване много често прозира нежеланието да се говори по същество и професионално".

"Когато се формираше днешната извънредна комисия, доста колеги от опозицията намериха една или друга причина да не могат да присъстват на комисията, така че кворумът ще е под въпрос, дано да не съм прав" - допълни още депутатът от "Демократична България".