Ако съобразяваме текстовете на конституцията, ние не обсъждаме проблеми, които са в нея и за които да има нарушение. Дадохме възможност на опозицията да говори. Ние им отговорихме и смятам, че в този спор седи атракция. За БСП е важно да се създаде страх и тезата, че тези избори са първоначално опорочени, каза в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”, председателят на правната комисия от ГЕРБ Данаил Кирилов.

Очевидно целта е сега да се създаде имиджов проблем. Образно казано ние отнасяме критиките. Стремиш се до сега да си бил симпатичен и нека има преференции, но не правиш целенасочени кампании, да излезеш пред другите. По-честно е да кажеш “да, аз разчитам на себе си” , каза още той.

Ние зачетохме волята на ДПС. Виждате, че не сме коментирали техните предложения, които не са поставени за пръв път. Би следвало политическата ни култура да започне да ги приема като например пропагандата на чужд език. Те не казват, че трябва да го има винаги, а когато има изявление, да може то да бъде преведено и на чужди езици. Аз мисля, че все повече се отваряме и все повече хора работят в чужбина и разчитаме много да се върнат и да се развиват тук. Нищо лошо няма в това да се развиваме,заяви Кирилов.