Върви се през нормална процедура да се види дали този парламент може да съществува. Според мен ще отдием на избори. Това заяви депутатът от ГЕРБ Даниел Митов в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Правилно политическо решение е да се стигне до избори, общесвтените нагласви са променени. "Продължаваме промяната" изчерпаха доверието, което им беше дадено. Каквито и социологии да излизат ние виждаме, че обществените нагласи са променени.

Доверието в "Продължаваме промяната" е спаднало поне два пъти. Изброите са показателни.

Протетсите не са, защото не е проблем да събереш няколко хиляди човека на избори. "Продължаваме промяната" не успяха да разберат какво означава управление, че се управлява чрез мнозинства. Не разбраха, че затваряне от типа ние сме добрите, всички са лоши това е контрапродуктивни, допълни Митов. 

По думите му това, че правителството е в оставка е показателно за обществто. 

Митов коментира и искането за оттеглянето на Бойко Борисов от лидерското място в ГЕРБ. 

Бойко Борисов от никъде няма да се оттегли. Никой няма да каже на ГЕРБ кой да и е лидер. Избра ли сме си го и имаме ясна позиция по въпроса. Бойко Борисов много пъти е заявявал откъде се е оттеглил и откъде няма.

Никой не може да поставя такива условия. Не се влиза с такива условия в разговори. Разговори в абсолютни категории добро - лошо е до голяма степен инфантилно. Политиката е изкуство да събереш възможностите и да ги мобилизираш в ползи на обществото, посочи още депутатът от ГЕРБ. 

При нови избори тежестта на партиите ще е различна. Готвим се избори, трябва да видим какво ще се случи следващиоте седмици. Според мен няма достатъчно енергия в това правителство, отбеляза още Митов. 

Депутатът коментира и актуализацията на бюджета. 

Държавата трябва да има бюджет. Не можем да бъдем обвинявани, че не желаем да има увеличение на пенсиите. Актуализацията трябва да бъде направена по начин, че да не създава задължения към следващите правителства, които са неизпълними. Асен Василев е неспособен да направо бюджет. Не се справя със задавачите си и се налага през три месеца да одобряваме бюджет. Надявам се до четвъртък да мине процедурата за бюджета, посочи още Митов.