От всичко, което чувам от г-н Бабикян за тази, според мен измама, всичко което се говори за това подслушване ми прилича на ченгеджийска измама. Това заяви Даниел Митов от ГЕРБ в ефира на bTV.

По думите му е минала една седмица. „Имаха инструмента, имаха властта да извадят всичко наяве. До ден днешен нямаме нито едно доказателство. Някакъв човек им бил казал, но кой е този човек. Трябва да кажат кои са им източниците, какво се е случвало. Не могат да се унищожат следите. Винаги може да се разбере“, каза още Митов.

По думите му има прехвърляне на топката. „Служебният премиер каза откъде го е научил – от медиите, а кой го пусна в медиите - ген. Атанасов. Тук трябва да се работи с доказателства, защото и ние искаме да знаем. Ако е имало подслушване и ние искаме да се разграничим от хората, които са го извършвали. Ако има доказателства, да каже веднага, а не когато той иска“, каза още той.

Митов посочи още, че Димитър Георгиев е бил уволнен много след като от ГЕРБ са направили изявление.

„Президентът Радев и правителството, което работи за него, което се е превърнало в негов предизборен щаб. То трябваше да осигури една приемственост без сътресения в администрацията“, каза още Митов.

Той коментира и рокадите в Службите

„Тези хора имат заместници. Службите не са обезглавени. Но когато става въпрос за служебен кабинет, той не може да се занимава с това да обезглавява службите. Директорите на службите в момента работят добре с нашите западни партньори, които разбиха шпионска мрежа. Когато Стефан Янев ги повика, те дойдоха. Тогава той пък отказа да ги приеме“, заяви Митов.

„Президентът Радев искаше да обезглави една от службите и то точно тази, която се занимаваше с руския шпионаж. Президентът и до ден днешен не го е осъдил. Не може да проследиш кой и кога ще се изкуши да работи за чужда държава. И във Великобритания и къде ли не са откривали шпиони. Но може да си организираш така службите, за да открива шпиони“

Президентът Радев в момента играе двойна игра. Има доказателства, че той е човек, който не е отдаден на нашата Евро-атлантическа ориентация“, заяви още той.