Скандалите около силовия вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков не спират. След като председателят все още на ДАНС Димитър Георгиев обяви пред медиите, че Рашков е с отнет достъп до класифицирана информация от преди 2 години, изникват няколко въпроса към президента Румен Радев, началник на служебното правителство, пише breaking.bg и изброява въпросите си:

1. Познава ли Бойко Рашков заместник-директора на ДАТО Бисер Борисов и откога? Обещал ли му е след 11.05.21 година да бъде махнат шефът на ДАТО Цветан Китов и той да бъде назначен с указ на президента на негово място?

2. На дати 13.05 и 21.05.2021 година Бисер Борисов бил ли е в кабинета на Рашков и занесъл ли му е папки? Какво има в тях и ДАТО, която е самостоятелна агенция, на какво правно основание явно се отчита на министър Рашков т.е. на МВР?

3. Проверяван ли е кабинетът на Рашков за подслушвателни устройства от служители на ДАТО и на какво основание? И проверявани ли са и други кабинети, включително на лица без достъп до класифицирана информация? Каква е гаранцията, ако това е така, че някой министър няма да изпрати чрез Бисер Борисов ДАТО да сложи, а не да провери нещо?

4. Бойко Рашков с отнет достъп до класифицирана информация ли е от ДАНС за нерегламентирано разпространяване на класифицирана информация? Има ли в момента достъп до такава информация, какво ниво, на какво основание и кой му го е издал?

5. Дори да има „прясно“ издаден достъп на някакво основание, това не представлява ли потенциален проблем, особено ако има достъп до информация на НАТО?

6. Смятаме, че има вероятност при така зададените от нас въпроси да се фабрикуват т.нар. „доказателства“ за подслушване, включително и за нерегламентирано такова чрез вероятно близкия до Бойко Рашков зам.-шеф на ДАТО Бисер Борисов.

7. Продължаваме да питаме президента Радев, който еднолично в момента управлява, кои са подслушваните политици и настояваме да разсекрети и покаже на хората доказателствата за това… Той управлява цялата държава и може да го направи. Ако не го направи, значи лъже с цел да обслужи избирането си за втори мандат.

Питаме също така изтрити ли записите от камерите в МВР, за да се скрие, че Бисер Борисов носи папки на Рашков? Настояваме за пълна проверка от компетентните органи?