Нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от поредния вот на недоверие. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова в декларация от името на групата.

Д-р Дариткова цитира и последните социологически проучвания.


Водим ви с 15-20%. Наистина ли искате сега да правите избори? Предсрочните избори изобщо не са във ваша полза. Управляващото мнозиноство е стабилно.

Ние имаме своя програма, следваме я и смятаме, че отговорното политическо поведение изисква в момента на криза да бъдем обединени в ключовите приоритети, за да можем да решаваме проблемите на българските граждани, а не проблемите на своите партийни централи. Дневният ред на обществото е друг, не се опитвайте да го измествате с компромати и в партньорство с хора с повдигнати обвиненения, изтъкна д-р Дариткова.

Според нея кризата трябва да мобилизира поведението на всички отговорни политици.

Поведението на г-жа Нинова е изключително деструктивно. Тя не може да накара своята парламентарна група да спазва противоепидемичните мерки в зала, посочи д-р Дариткова.

По думите ѝ това е на фона на усилията на българските медици.

Ние нямаме никакви опасения нито от поредното вето на вашия президент, нито от опредния вот на недоверие. Преодоляхме вече четири такива. Обединените ви усилия са безплодни. Правителството на ГЕРБ и "Обединени патриоти" ще довърши своя мандат с реализация на заложените цели в интерес на българските граждани, изтъкна още председателят на ПГ на ГЕРБ.