"Ние не се плашим от служебно правителство, защото два пъти сме подавали оставка. Досега не сме имали пълен мандат и винаги служебни правителства са организирали изборите. Не това ни притеснява.

Притеснява ни, че има много решения, които трябва да се вземат от парламента. Служебното правителство няма такива правомощия и ще поставим в риск българските граждани". Това обяви шефката на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова в Баните, където се срещна с членове и симпантизанти на партията, стана ясно от фейсбук профила й.

Дариткова изтъкна, че е важно да се приключи успешно годината, защото с новия бюджет ще се гарантирало нормалното функциониране на държавата през следващата година. "Всички предизвикателства - спад на икономиката, намалени приходи и всички плащания, които се увеличиха заради антикризисните мерки, могат да намерят отражение само в един нов бюджет.

Ако сега се разпусне парламентът и останем със стария бюджет, ще трябва да се разпределя 1/12-та от него и смятам, че това ще създаде огромен проблем на всички", обясни депутатката.

Дариткова анализира и протестите срещу управляващите. Тя смята, че са започнали без конкретен повод, но всички сили, стояли дълго време извън парламента, намерили начин да се консолидират.

"Защо в тази сложна ситуация понасяме всички упреци и негативи?! Защото отговорното поведение изисква да продължим управлението си до края на мандата. Отговорни сме пред тези един милион избиратели, които през 2017 г. ни дадоха своето доверие и за които вярвам, че не са се отказали от подкрепата си за ПП ГЕРБ.

Освен това в условията на криза, която бушува - здравна, икономическа, социална, ще бъде наистина безотговорно да оставим страната без парламент", каза Дариткова и допълни, че при тези условия ГЕРБ ще понесе политическа щета.

"Но аз смятам, че нашите симпатизанти - тези, които са в ГЕРБ не заради личната сметка и изгода, а заради общите ни идеи и цели, ще удържат на провокациите.

Във всички тези години ние и градихме, и променихме България с много работа. Не сме безгрешни, признавали сме си грешките, реагирали сме. Търсили сме отговорност от всеки, който по някакъв начин е дискредитирал партията чрез своите действия", каза още Дариткова.