Определено има разочарование в делегацията на Дмитро Кулеба след срещите в България. Това заяви пред Нова телевизия Антон Киссе - председател на Асоциацията на българите в Украйна и член на делегацията на Кулеба.

Припомняме, че в сряда стана ясно, че на срещата между Кулеба и премиера Кирил Петков Украйна е поискала официално оръжия от България. За такъв разговор разказа самият украински министър, който в сряда се срещна с депутатите в Народното събрание. Темата „оръжия за Украйна” стана причина за остри противоречия както в коалицията, така и между власт и опозиция.

„Твърдо стоим на позицията, че нашите условия, трябва да бъдат чути. Когато има смърт и се убиват хора, няма аргументи", отбеляза председателят на Асоциацията на българите в Украйна.

„Нашите войници нямат достатъчно бронежилетки. Майките изпращат синовете си и искат да им дадем, за да отидат на фронта", коментира той. И добави: „Определено има разочарование в нашата делегация".  

Антон Киссе изрази благодарност към всички българи, които оказват помощ на украинците. „Това е голям жест. Разбирам, че в България се живее трудно, често идвам тук. Въпреки това обаче вие ни помагате”.