На пресконференция в централата на ГЕРБ от 22 ноември 2019 г. Делян Добрев отговори на обвиненията на Корнелия Нинова, че премиерът Бойко Борисов се е опитал да я свали от председателското място в БСП чрез някои бизнесмени. Ето какво отговори Добрев на въпросите на Илиана Беновска:
 
 Илиана Беновска: Вие, г-н Добрев, като потърпевш, направихте голям завой във вашата политическа биография, надявам се, че ще дадете и обратен, но как смятате, че може да се хигиенизира политическата среда, така че да не се създава напрежение и впечатление у избирателя, че управляващите са „негодниците“, а опозицията са „праведните“? Задавам много философски въпрос, той сигурно няма юридическо решение, но все пак трябва някаква норма може би да се помисли, да се създаде?
 
Делян Добрев: Да Ви кажа честно по отношение на „завоя“, не съм тук поради някаква особена причина, по-скоро се случих в района на НДК и реших да подкрепя колегата Ненков в този късен следобед с тази пресконференция.
 
Илиана Беновска: Не, за „завоя“ имах предвид, че напуснахте парламента.
 
Делян Добрев: Да, и аз точно за това говоря, не правя завой отново, а се случих подръка. По отношение на примера Ви с това, което се случи с мен, аз както казах още преди половин година, не, всъщност преди повече от година, си защитавам правата в съда и следващата седмица е първото заседание по делото, с което съдя Елена Йончева за клевета, така че си защитавам правата и търся истината.
 
Илиана Беновска: Може ли да кажете кога, за да дойдем?
 
Делян Добрев: И точно защото търся истината искаме да разберем и аз, и моите колеги кои са тези фирми, кои са тези бизнесмени, кои са тези олигарси и т.н.