От ГЕРБ чухме много обиди за нас. Празно самочувствие и арогантността на Кирил Петков не ви ли идва в повече? Държавата се тресе от кризи, а правителството си мисли, че няма как да се управлява по-добре. 

Това заяви в ефира на bTV и предаването "Лице в лице" политикът и депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

Най-големите проблеми са в сферата на икономиката и това се случи по времето, когато Петко бе министър. От тогава тя постоянно расте. От тогава слушаме само оправдания - виновна е войната, виновни са ГЕРБ. Проблемите обаче са от миналото лято", категоричен е той. 

По думите му едрият бизнес винаги ще подкрепя правителството. 

"Всички работодателски организации подкрепят правителството. Те не бива да влизат в конфликт с властта, защото тя ще спре да ги приема и така няма да могат да решат проблемите си", каза той. 

"Правителството се оправдава и гъне, сякаш са луноход. Не сме оставяли мини. 6 пъти им предлагахме решения на проблемите. Кой е най-големият проблем на България - инфлацията. Защо хората са по опашките?", запита той.

"Нали обясняваха, че много се краде в тази държава. Нали казваха, че ще спрат кражбите и всички ще са богати. Защо обаче вместо всички да са богати, се редят на опашки", каза Добрев.

Според него формацията на Петков трябва да спре с оправданията. "Защо засекретиха комисията, на която трябваше да се каже кой е купил газ и то на каква цена", запита гербаджията.

Добрев каза, че знае кой е направил покупката за 3 секунди. "Няма да го опиша, но ще задам въпрос. Има ли в купувачите двама представители на кабинета", запита той.

"Представете си, че стоите посреднощ в 1 часа пред компютъра, за да дебнете тази сделка. Ако някой обаче говори по телефона и му е казано да натисне, то вие само ще видите как се сключва сделката", обясни на Ризова той.

"В новия План за възстановяване и развитие няма газ, а има батерии. Искам Василев да ми отговори. Вярно ли е, че представител на една конкретна фирма, е участвал в обсъжданията на Плана в МФ, в присъствието на финансовия министър и Лорер, както и жена му.

Тази фирма е настоявала да се сложат батерии в Плана. А тази фирма се занимава с батерии, голям фонд. В България има представители на тази фирма, които имаме съмнения, че са свързани с управляващите. Тази фирма не само си е заделила така 2 млрд., ами е написала и критериите, по които ще се получават парите", каза той.

"Такава наглост никога не е имало", категоричен е Добрев.