Това е опит от страна на Промяната да бъда сплашен. Пратили са този депутат да ме заплаваш със службите. Информацията, която съм изнасял, не е класифицирана. Това заяви пред bTV Делян Добрев от ГЕРБ.

"Господинът, който вчера бе във вашето студио, не зная как 1 г. не е прочел законите. Венко Сабрутев не знае законите. На мен законът ми разрешава тези фактури да ги покажа

При вас поканих Кирил Петков, ей там се криеше, зад камерата. И Асен Василев каня...

Нищо лошо не казвам за Сабрутев но една година не е прочел два закона. Опитват се да ме сплашат, защото не искат да се разбере истината", подчерта той. 

"Тази фактура от „Газпром”, проформа фактура за месец август, цената е 84 долара. Когато ти изпратят проформа фактура, означава, че са съгласни да ти извършат услугата.

Ние сме получили фактурата за 84 долара за юли, но не сме я платили. Вместо това купуваме от този посредник на 110 евро, периодът е същият, юли тази година. Т.е. получават фактура за 84 долара, слагат я в чекмеджето и купуват от посредник на „Газпром” с 30 евро повече”, разясни Добрев, показвайки документите.

„Ощетявали са обществото със 100 евро на секунда. Няма да ме изплашат с разни депутатчета. Аз съм изцяло в рамките на закона и го правя за обществото”, отсече Добрев.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук