Да, кандидатирам се за председател на ДПС, обяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след заседанието на Централния съвет на Движението.

Процедурата за избор на председател ще премине демократично и прозрачно. Всеки член на ДПС, който бъде номиниран от структурите може да се кандидатира, но партията ще има един председател, допълни Пеевски.

Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган, който оглави временно оперативното ръководство на партията след оставката на Мустафа Карадайъ не успя да дойде на заседанието на форума, но отправи към членовете на ЦС свое послание:

“Единствената ми мотивация да бъда сред вас е актуалното състояние и бъдещото развитие на партия Движение за права и свободи. ДПС е моя съдба, за сетен път се убеждавам, че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения…

Г-н Делян Пеевски за мен е феномен в българската политика през последните 5-6 месеца. С неговата хиперактивност, комбинативност и медиаторски умения той успя да върне центъра на властта в българския парламент. И от най-обругавания се превърна в значим партньор за всички парламентарни групи.”

Приоритет, по който ДПС започва да работи още следващата седмица е темата, поставена от почетния председател д-р Ахмед Доган - преодоляването на демографската криза. Делян Пеевски обърна специално внимание на членовете на ЦС, че това вече е главна тема за партията. Той подчерта, че разрешаването на този проблем е съдбовна за България задача, която трябва задължително да намери своето решение в името на бъдещите поколения.

Пред членовете на ЦС на ДПС Делян Пеевски постави и партийна задача -  да бъде възстановена връзката с традиционните избиратели. Възстановяването на доверието с избирателите ни е основна задача пред всеки един от нас. Имаме огромен резерв за разширяване, за който също трябва да работим много интензивно, подчерта Пеевски.

По време на заседанието на ЦС на ДПС стана ясно, че финансовият министър е приел поставеното от ръководството на ДПС изрично условие за инвестиционна програма за общините, която да бъде вписана в държавния бюджет. Този ангажимент бе поет от председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски на среща с избраните кметове от Движението преди седмица. С тази програма ще се направи необходимото за чувствително повишаване на стандарта на живот на хората в общините, което е приоритет на ДПС.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук