Време е г-н Рашков да започне да доказва своите твърдения. Обвиненията му са пряка намеса в изборите. Това заяви пред БНТ водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева.

По думите й, Рашков много често използва позицията си за реваншизъм. „Очевидно, че е неудовлетворен от позицията си през годините. Това е непрофесионално", подчерта тя. 

„Повече от година и половина срещу нас се води компроматна война и реваншизъм. Когато 10 години сме били в управлението, търпим негативи за свои действия", посочи Сачева. 

Относно близките резултати на ГЕРБ и „Има такъв народ“, които прогнозират социолозите, и с протегна ръка ли са все още от ГЕРБ, Сачева коментира: „Занимаваме се професионално с политика. Говорим единствено и само за политики, програми и платформи.

Ако се намери общо сечение между политиките, които ние предлагаме в едно управление и техните, тогава може да се говори за подкрепа. На този етап от ИТН отказват разговор не само с нас, но и с другите партии. Много малко като че ли са идеите им за конкретни политики, много повече са за личности“.

„България има нужда от редовно правителство. Вярвам, че това се усеща от всички български граждани, от бизнеса, от социалните партньори. Със сигурност трябва да се намери необходимият компромис. Трети избори за България в рамките на една година биха ни върнали много назад“, обясни тя.

Сачева поясни, че коалиция между ГЕРБ с БСП или ДПС няма как да има. „Имаме и партийни решения по този повод. Що се отнася до „Демократична България“, като част от ЕНП, вероятно бихме могли и този път на направим необходимото, но не и при положение, че се поставят ултиматуми и невъзможни за постигане условия. разговорите трябва да са политики.

Сложили сме ясни червени линии за политиките, които искаме да провеждаме“, каза още тя.

По повод 15% общ корпоративен данък, който България е подкрепила, Сачева заяви: „Ние атакуваме начина, по който е взето това решение - непрозрачно, непрофесионално и без дебат. Не може да се говори за прозрачност и почтеност на служебното правителство, което взима решения на тъмно. Това би довело до отлив на инвеститори и по-малко работни места“, заяви тя.

„Спирането на големи инфраструктурни проекти е в ущърб на страната. Скандалите, които се генерират са от страна на служебното правителство, отколкото за нарушаване на обществени поръчки. Още повече, че фирмите, които са спечелили проектите, също са се явявали на конкурси и са ги спечелили“, уточни Деница Сачева.

Във връзка с повишаването на цените за тока и парното, бившият социален министър заяви: „Енергийно бедните са не само социално слабите, а и тези, които хабят повече ток. Разработваме програма за достойна подкрепа на българите“.