Очаквам един политически дебат в предизборна кампания, заяви премиерът Николай Денков по повод внесеното искане за вот на недоверие кабинета заради политиката в сектор „Енергетика“. Министър-председателят е в испанския град Гранада, където участва в Третата среща на Европейската политическа общност. 

Ще договаряме през следващите седмици по териториалните планове, точно затова те трябва да бъдат в Европейската комисия, ако те бъдат извадени, ние няма как да преговаряме, каза още Николай Денков. Той подчерта, че тази дискусия с Европейската комисия трябва да върви успоредно с разговорите с миньорите и енергетиците.

„Затова е важно не да стоят на магистралата, а всъщност да дойдат, за да влезем в дълбочина на разговора. От това, което се видя, аз съм убеден, че голяма част от тях не разбират каква е същината на плановете и как всъщност те биха помогнали“, посочи той.  

Плановете не са тези, които затварят централите, както те си ги представят. Плановете са тези, които помагат, когато пазарът затвори централите, когато те не могат да работят, защото има по-евтин ток от други източници“, обясни Денков. По думите му чрез териториалните планове ще се помогне на тези региони да развиват бизнес, който е съвременен и съответно би създал работни места, по-добри от тези в момента. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук