Това не е процес, който е свързан с борба за постове или с това една политическа сила да надлъже друга, а е процес, който ще предопредели кои ще са истинските приоритети, по които ще продължи да работи правителството в следващия период", заяви Денков по време на участието си в Тридесет и седмото Общо събрание на Националното сдружение на общините в България (НСОРБ), което започна във вторник в София. 

„През последните седмици няма партньор, било то чуждестранен или национален, който да не е започнал разговора с въпроса: „А вие ще успеете ли да направите прехода“? Сигурен съм, че г-жа Габриел трябва да отговаря на същите въпроси. Уверявам ви, че ние с нея нямаме съмнения в това отношение. Това, което зависи от нас, ще го направим“, подчерта Денков. 

„Ще има приемственост. Работим много упорито в една не много лесна среда, за да може да се чувствате спокойни, че това, което виждате като правилна посока на развитие, ще продължи“, увери Денков представителите на местната власт, участващи във форума. 

„Процесът за ротацията върви, с Мария Габриел имаме разбирателство за това, че трябва да бъде гладък процесът. Това, което създава повече напрежение, е как в Народното събрание ще бъдат попълнени тези позиции, свързани с Антикорупционната комисия, каза още Денков.

„Подаването на оставка на 6 март означава да изпратя писмо до парламента и аз ще го направя. Това зависи единствено и само от мен“, добави премиерът.

Денков бе категоричен, че по време на посещението му в Киев по никакъв начин никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Самият Зеленски не е повдигал този въпрос. И да го повдигне някой, моето мнение е, че български войски там няма да отидат.

Това, което сме обсъждали и обсъждаме с Украйна, е военно техническа помощ“, заяви той.

„Произвеждаме снаряди, които се изнасят в чужбина. До момента нямаме директен износ към Украйна. Ясно е, че част от тях отиват към Украйна“, каза той, коментирайки материал, в който се твърди, че немската помощ за Украйна ще са български снаряди.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук