Приемането на нашите решения е победа над парламентаризма. Това коментира депутатът от ДПС Халил Летофов пред Канал 3.

"Приеха се нашите решения, за намаляването на ДДС при храни на деца до 3-годишна възраст и някои санитарни продукти.
Предложението ни за намаляването на ДДС при книгите, което е от преди една година също беше прието. Смятам, че когато разумът сработи се получават резулати, каквито са идеята за грижата за здравето на хората на българските граждани. В случая, това е грижата за най-ценното, българските деца", коментира Летифов.

Да припомня, че предложението на г-н Цонев, Делян Пеевски и Карадайъ беше вкарано още преди година и беше много по-широко, сега отново беше препотвърдено и вкарано в текствете преди второ четене. 

Летифов коментира и удължаването на епидемиологичната обстановка в страната до края на юни.

"Това, за съжаление е една негативна тенция, с която смятам, че ние ще се справим. От друга страна си дадохме сметка, че дарения, като тези на г-н Пеевски са изключително необходими. Включително на болниците и на всички медицински работници, лекари, сестри, санитари.

Това е грижа на всички български граждани. Затова е толкова необходима тази помощ, за което отново искам да благодаря за неговата грижа за хората."

"Искам да припомня също така, че спазването на дистанцията, личната хигиена, маските, все още да внимаваме със събирането в затворени помещения на големи групи, защото виждаме, че резултатите са негативни.", коментира депутатът от ДПС.