„Говорим за война на институциите, която не е започната от изпълнителната власт, не е изключено да доведе ставащото до импийчмънт на президента. За първи път имаме и сериозни доказателства, свързани с търговия с влияние. Отговорът на прокуратурата е адекватен.“. Това каза депутатът от НФСБ Борис Ячев в ефира на Bulgaria on air.

По думите му в последните години НСО се въвлича непрекъснато в скандали.

"За мен беше интересно изявлението на Румен Радев относно това кой да бъде охраняван от НСО, че това решение се взимало от представители на изпълнителната власт", коментира той.
 

"Ще направим спешни законодателни промени, с които да дадем на шефа на НСО да определя кой, за колко време, как да се охранява", допълни още Ячев.

"Наблюдавайки увеличението на бюджета на НСО, смятам, че е добре подплатен и това е на фона на орязания щат и бюджета на МВР. Бих предпочел повече униформени полицаи в малките села", каза още той.

Ячев коментира и плановете на държавата да влезе в петролния бизнес като съобщи, че тази есен вероятно първите няколко десетки държавни бензиностанции ще са факт.