„Важно е хората да бъдат спокойни. На пътя се умира много повече, отколкото от коронавирус. А и специалистите казват, че не е толкова опасно”. Това каза в ефира на „Неделята на NOVA” заместник-председателят на парламентарната група на БСП Драгомир Стойнев.

Той разкритикува властта за това, че производството на защитни материали не е трябвало да започва едва след обявяването на първите случаи на COVID-19 у нас.

Стойнев каза още, че според социалистите здравният министър Кирил Ананиев и председателят на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова трябва да подадат оставка. Този коментар бе в контекста на протеста на медицинските сестри, няколко от които преди дни се барикадираха в сградата на Народното събрание.

„Здравната система е на ръба на прозореца или на ръба на пропастта. БСП не използва медицинските сестри. Стоим зад техните искания. Тези хора са загубили доверие в институциите, както и много други български граждани. Вината за този срив носи основно ГЕРБ”, заяви Стойнев.

Той коментира и спада в цената на руския газ за България. Определи го като „добра сделка, която показва колко е хубаво да бъдеш член на ЕС”.