Сигурен съм, че след конгреса в неделя БСП ще излезе обединена и мъдра. Това каза народният представител от ПГ на „БСП за България” и член на Националния съвет на партията Йордан Младенов, предава "Фокус".

Според него не е трябвало само Корнелия Нинова да поеме отговорността за резултатите от евровота. "Отговорността трябваше да се поеме след един много обширен анализ по места. Като се започне долу от структурите, общинските съвети, областните съвети и се стигне до Националния съвет на БСП. За съжаление при нас в Националния съвет се обърнаха нещата обратно. Председателката, въпреки че листата беше пренаредена, и тя не носеше реално отговорността за тези избори, реши да покаже един нов модел, като поеме отговорността. Ние се противопоставихме остро, защото не мислим, че сега е моментът да правим дебати за лидерството в нашата партия. Ние имаме лидер, който показа в последните години промяна в БСП. Направихме изключително добър резултат на президентските избори, имаме подкрепен от БСП президент. След това увеличихме двойно депутатите си на изборите за Народно събрание", каза Младенов и посочи, че БСП е имала големи очаквания за евровота.

"Ние в област Пазарджик на места, където в последните години губим, където има кметове от ГЕРБ, сме първа политическа сила. На много места, където сме били трета политическа сила вече сме втора, но не след ГЕРБ, а след ДПС", допълни Младенов.

Той посочи, че Областния съвет на БСП - Пазарджик са излезли с декларация в подкрепа на Корнелия Нинова и са изразили притеснение, че вместо да се стягат редиците за местния вот, партията ще влезе в цикъл на вътрешнопартийни избори. "Не мисля, че ще има изненади. Пак казвам тук е решението на председателката дали тя ще оттегли тази оставка. Сигурен съм, че конгресът има изключително мъдри и зрели хора, където ще се вземе решение. Надяваме се да не провеждаме избори за председател, а да се вгледаме в нашите организации и да започваме да се стягаме за най-важните избори в България - местните", допълни той. Младенов призова Корнелия Нинова да си оттегли оставката.