Не само един, а няколко опита за покушение е преживял през годините почетният председател на ДПС Ахмед Доган. Това разкри депутатът от движението Ерджан Ебатин в телевизионно интервю.

Затова е била назначена и охраната му от НСО през последните 11 години и това е било не по негово желание.


"Опитите за посегателство върху първия лидер и създател на ДПС са датирали, както преди публично известния от 2013 г., така и след това. Използван е бил дори и "Калашник", разкри още народният представител.

По повод репликите на премиер и президент по адрес на "Шиши", Ебатин беше категоричен, че такъв човек не познава, а подобен език не върви да бъде използван от държавници. 

След уточнението на водещата, че става въпрос за Делян Пеевски, Ерджан Ебатин възкликна: "Това е уличен език, който не подхожда на нито един държавник в България. И премиер, и президент трябва да говорят аргументирано и сериозно.

Делян Пеевски развива бизнес не само в България, а и в други страни. Не можеш да обвиняваш един човек, че развива успешен бизнес, за неговите качества. Аз съм убеден, че заради неговите качества на добър бизнесмен той може да си партнира с всеки кабинет на България", коментира Ебатин.

За обвинението на премиера, че редил кабинети на президента, а контраатаката на Румен Радев, че Бойко Борисов на него е давал милиарди за обществени поръчки, депутатът от ДПС контрира: 

"Някой може ли да докаже това, или е просто така казано, за да прозвучи по някакъв начин? Не можеш да обвиняваш бизнесмен, който е дал 10 милиона дарения за 70 болници в страната и общини, на един човек, който е дарил писиар тестове и продължават тези дарения. И за това няма никаква конкретика, това са просто приказки, които нямат доказателствена част".

Ерджан Ебатин прогнозира, че вотът на недоверие няма да мине, но кабинетът ще претърпи силна промяна следващата седмица.