Поводът за днешната пресконфренция са тиражираните обвинения от страна на опозицията във връзка с нашата идея и призив към президента Радев, ако е необходимо, да се удължи работата на НС с една или две седмици. Това каза на брифинг народният представител от ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.
"Обвинението на опозицията е, че едва ли не искаме да замитаме нечии следи. Бързам да им отговоря, че ако ГЕРБ е имало желание някога да замита следи, най-малкото щеше да поеме мандата, връчен от президента Плевнелиев и да се опита да състави правителство“, посочи той.

„Ако колегите от БСП бяха толкова искрени в своите притеснения, то те какво направиха - избягаха от отговорност, защото те също имаха тази възможност по Конституция, да направят правителство в 43-тото НС и да извадят наяве всички техни притеснения за корупция и за замитане“, коментира Александър Ненков.

„Що се отнася до желанието и призива на президента Радев за удължаване на работата на НС с необходимото време за приемане на промени в Избирателния кодекс, можем да кажем следното - на последните избори, без да казвам дали ние сме най-големите радетели за мажоритарна система или не, защото всеки един народен представител има разбиране за това кое е добре и кое не, макар че 13 хил. гласа не са стигнали, за да бъдат приети като задължителни тези промени, тези 2,5 млн. души са гласували и като народни представители, дали ни харесва или не е друг въпрос, трябва да се съобразим с тях“, обясни народният представител.

„Не става въпрос за някакъв популизъм, а за това, че на всеки едни избори определят тези, които отиват да гласуват, а не тези, които не отиват, това е конституционно право“, каза още Александър Ненков.