Депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев настоява съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев да поднесат извинения на Младежи ГЕРБ, след като Комисията за защита на конкуренцията излезе с решение, че няма никакво извършено нарушение, довело до паниката по бензиностанциите преди две години.

Георгиев припомни, че през 2022 г. въпросните тогава премиер и финансов министър, на нарочен брифинг на МС, грозно и тенденциозно набедиха хиляди млади хора, че са предизвикали криза с търсенето и цените на бензина и дизела в България.

„Сега, както и тогава, твърдим, че организацията ни няма нищо общо със събитията по бензиностанциите, още по-малко с цените, пикът на които многократно сме изтъквали на какво се дължи.

Той бе продукт на „политиката на левчето” от една страна, но също така и на тоталната немощ на правителството на #промяната, което не съумя да овладее инфлационните процеси, нито да осигури нормални и съобразени с критичната ситуация покрай началото на руската инвазия в Украйна мерки и политики“, подчерта Георгиев в профила си в социалната мрежа.

Вместо това станахме свидетели на нелепи изказвания и заплахи със съд и затвор от национален ефир. Некадърността си тогавашното правителството оправда с насаждана от МГЕРБ и нашите членове паника, добави той.

Георгиев припомни още, че „по-късно пък друг велик ум - Настимир Ананиев, „разкри” заговор между ГЕРБ и европейски вериги магазини за хранителни стоки, за вдигане цената на олиото. Как се оцениха тези и други глупотевини на въпросния е ясно, предвид къде е той сега, а и цялата политическа групичка, която представлява“.

„Безумията на т.нар. #промяна се разобличават с всеки изминал ден, но последиците от тях за съжаление остават. За тази конкретна обаче ще имам личния ангажимент да бъде припомняно, а отговорните да напишат 100 пъти на едно листче „Повече няма да мамя, затова че съм неможач”, добави още депутатът от ГЕРБ