Димитър Главчев се позова на правилника при изгонването на Корнелия Нинова. Докато точка предложена от БСП беше дебатирана, Нинова започва да чете декларация. Когато има предложени точки по дневен ред, никой няма право да чете декларации. Търси се скандал и да се провокира напрежение. Вчера приехме законопроект от опозицията, който дори не беше внесен в дневния ред, но партията прецени, че е е важен и го внесе. Вие казвате, че правителство на ГЕРБ не работи, а вчера отсъствахте от обсъждането на вашите предложения. Това коментира депутатът от ГЕРБ Димитър Лазаров в дебат с Крум Зарков, депутат от БСП в сутрешния блок на БНТ.

По конституция само управляващите могат да вкарват бюджет. А БСП решиха да внасят алтернативен бюджет, което е в разрез с правилата, каза още Лазаров. Докладът е положителен. Ако човек се запознае с докладите по-назад ще се види, че този е по-различен. Има отчетени 17 препоръки от януари, и много точно пише кое е изпълнено, и в кое има значителен напредък. По всички точки сме в значителен напредък, заяви още Димитър Лазаров по повод доклада на Европейската комисия /ЕК/ за България, а отговорът на Крум Зарков гласеше:

Внесохме искане за изслушване и беше отхвърлено. Корнелия Нинова не е нанесла нито една обида, тя дори подчерта, че ГЕРБ трябва да си защитават репутацията. Не може да очаквате, че когато отстраните лидера на парламентарна група, то тази група, която стои зад този лидер, да остане в пленарна зала. До сега не се е случвало да се гони лидер на партия, това е прецедент, каза той.

Парламентът е пълен със скандали защото няма свежи идеи. Днес 2 милиона души живеят под прага на бедността или в бедност, защото никой не дава визия за промени, допълни депутатът от БСП. Няма допълнителни препоръки в доклада на ЕК, защото нито една от препоръките не е изпълнена. Всички политически сили се съгласихме по тези 17 точки от доклада през януари. А в предпоследното изречение се казва, че никоя точка не е изпълнена напълно, завърши Крум Зарков.