За съжаление на БСП, вотът на недоверие няма да мине. Той цели създаване на политическа нестабилност и паника, каза зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков по време на брифинг в Народното събрание, след като БСП внесе вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ 3, съобщава „Фокус“.

„Поводът за днешната трибунка е внесеният вот на недоверие от страна на колегите от БСП. Искам да започна от там и да ги уверя, че за тяхно съжаление вотът на недоверие няма да мине. ГЕРБ заедно с „Обединени патриоти“ ще изпълнят управленската програма, за която сме се подписали преди три години и ще довършим своя управленски мандат.

Коалицията е стабилна. Вярваме, освен това, че в Народното събрание извън коалицията има достатъчно разумни други народни представители, които съзнават, че евентуално падане на правителството в момента, само ще доведе до нови въпросителни и ще постави под угроза бързото разрешаване на проблема, който е налегнал в град Перник“, заяви още Ненков.

Той посочи, че ГЕРБ внимателно ще разгледа и отговори на мотивите на БСП. „Това, което чухме и преди малко от г-жа Корнелия Нинова тя дори и сега пред вас изрече неща, които не са верни. Например каза за Шумен за това кой ще напълни язовир „Тича“.

Самият управител на ВиК дружеството каза, че язовирът е пълен и че има вода за поне 30 месеца. Сами разбирате, че това е една да не кажа лъжа, но със сигурност не е истина. Освен това каза, че бедстват над половин милион български гражадни, което също не отговаря на истината“, допълни още Ненков.

Според него и останалата част от мотивите всяват паника в гражданите и нямат решение за това как да се излезе от създалата се ситуация. „Понеже колегите от БСП много обичат да говорят за модели.

Моделът на тяхното управление мисля, че хората още не са го забравили“, допълни още Ненков. Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ припомни, че на два пъти са им спирали европарите.

Той отбеляза, че мотивите и вотът целят създаване на политическа нестабилност, паника. „И когато говорят за падане на правителството, хубаво е да отговорят на въпроса евентуално те бъдещ кабинет с кого биха направили мнозинство, защото това е най-важно.

Едно правителство трябва да може да има мнозинство и да изпълнява своите политики, които да са в подкрепа на гражданите. Този вот по никакъв начин няма да доведе до подобряване на ситуацията“, допълни още депутатът от ГЕРБ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ